ظاهر شدن جوش های سفید و سفت روی کیسه بیضه، میتواند برای مردان نگران کننده باشد. با این وجود، در اکثر موارد این لکه ها هیچ خطری نداشته و خود به خود برطرف می شوند. در باقی موارد نیز، این لکه ها میتوانند نشانگر شکل گیری یک عفونت باشند. برای درک بهتر ماهیت این تظاهرات پوستی، باید از نزدیک آنها را معاینه کرد. در این مقاله قصد داریم به جوش های سفید و سفت روی کیسه بیضه بپردازیم.
موی زیر پوستی
به رشد مو به درون فولیکول مو یا زیر سطح پوست، موی زیر پوستی گفته می شود. به دنبال این امر، تحریک پوستی و در نتیجه آن التهاب رخ میدهد. به دلیل پرشدن چرک در این مناطق، ممکن است لکه های سفید در پوست ظاهر شوند. این عارضه نیازی به مداخله درمانی ندارد. همچنین شما نباید این لکه ها را تخلیه کنید، چرا که ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت پوست گردد.
فولیکولیت
فولیکولیت ممکن است در اثر عفونتی قارچی یا ویروسی باشد که فولیکول را درگیر کرده است. این عارضه معمولاً بی خطر بوده اما ممکن است باعث ناراحتی پوستی اعم از خارش نواحی ملتهب گردد. تنها در صورت بدتر شدن التهاب ناشی از فولیکولیت و احساس خارش و درد طاقت فرسا، لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
جوش زدن
در رابطه با جوش روی بیضه مردان چه می دانید؟ جوش روی بیضه به این خاطر پدید می آید که چربی پوست و سلولهای مرده، منافذ پوستی را می بندند. به علاوه با سوار شدن عفونت بر آنها، این منافذِ بسته شده، با چرک پُر میشوند و به همین خاطر است که منظره ای سفید رنگ دارند. جوش بیضه نیاز به مداخله درمانی ندارد. بهتر است کاری به این جوشها نداشته باشید و صبر کنید تا خود به خود خوب شوند. همچنین بهتر است که آنها را نترکانید.
عفونت قارچی
تعریق بیش از حد و رعایت نکردن بهداشت میتواند باعث رشد قارچها بر روی بیضه، اطراف آلت تناسلی و ناحیه باسن شود. در صورت حمام کردن منظم و پوشیدن لباس زیری که رطوبت و عرق را بهتر جذب میکند، نیازی به درمان دارویی نبوده و میتوان با این عارضه کنار آمد.
عفونتهای ویروسی منتقله از طریق تماس جنسی
عفونتهای هرپس تناسلی و زگیل تناسلی نیز میتوانند، به صورت لکه های سفید (به صورت زگیل یا تاول) روی پوست بیضه ظاهر شوند. سیستم ایمنی سالم و قوی میتواند بدون نیاز به مداخله، با این عفونتها مبارزه کند. ولی در صورت ضعیف بودن آن، لازم است که فرد مبتلا، داروهای ضد ویروسی مصرف کند تا سیستم ایمنی نیز بهتر بتواند با این عفونتها مقابله کند.
درمان جوش های سفید و سفت روی کیسه بیضه
جوش ها معمولا نیاز به هیچ گونه درمانی ندارند. آنها در عرض 1 تا 2 هفته ناپدید می شوند. موی فرو رفته در زیر پوست نباید به حال خود رها شود، زیرا این مو معمولاً از فولیکول مو خارج می شود و در زیر پوست رشد می کند. فولیکولیت، معمولاً نیازی به درمان ندارد، اما زمانی که بیشتر از یک هفته طول می کشد فرد باید به پزشک مراجعه کند.
استفاده از مواد شیمیایی روی بدن می تواند جوش ها را تحریک کند. پوست باید تمیز و خشک نگه داشته شود. به طور مرتب با استفاده از آب گرم و صابون ملایم پوست را بشویید و به آرامی خشک کنید. جوش را نچینید و یا خراش ندهید، زیرا این کار به آن آسیب می رساند. جوشی که می ترکد یا خونریزی می کند، احتمال عفونت بیشتری دارد.
- برای تسکین التهاب، یک دستمال لطیف مرطوب و خنک را روی آن قرار دهید.
- دوش آب سرد بگیرید.
- لباس های آزاد بوشید.
- با نوشیدن مقدار زیادی مایعات، بدن خود را هیدراته نگه دارید.
جوش هایی که در اثر عفونت یا ویروس به وجود می آیند، ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. پزشک پس از معاینه، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اگر فردی مبتلا به عفونت مقاربتی باشد، ممکن است لازم باشد یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کند. تا زمانی که عفونت برطرف شود، خودداری از رابطه ی جنسی می تواند از انتقال عفونت به دیگران جلوگیری کند.