جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا خارش پوست نشانه سرطان خون است؟

آیا خارش پوست نشانه سرطان خون است؟

فهرست مطالب

ایا از علائم سرطان پوست خارش است؟خارش بدن و سرطان چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ خارش پوست و سرطان خون چه ارتباطی با هم دارند؟ خارش پوست، پدیده ای رایج است که هر کسی با آن آشنایی دارد. با این حال، این پدیده در موارد نادر می تواند، ناشی از عوامل خطرناکی همچون سرطان خون باشد. خارش پوست مخصوصا زمانی که علت آن مشخص نیست، می تواند فرد را به شدت آزار دهد. جنس لباس، خشکی پوست، اگزما، درماتیت و در موارد بسیار نادر، بیماری هایی همچون سرطان خون در دسته عوامل خارش پوست جای می گیرند.

در رابطه با خارش بدن و سرطان باید گفت که طبق یک نظرسنجی، تقریبا 9 درصد بیماران مبتلا به سرطان خون، قبل از تشخیص به خارش پوستی دچار می شوند. تمایز بین خارش های متداول و خارش هایی که ناشی از عوامل جدی تری همچون سرطان خون هستند، بسیار دشوار است. با این حال، برخی نشانه ها می توانند از این تفاوت خبر دهند. در ادامه مطلب، در رابطه با خارش پوست و سرطان خون، توضیح بیشتری خواهیم داد.

خارش پوست

گستردگی خارش در کل بدن

اغلب اوقات، خشکی پوست عامل خارش های گسترده در بدن است. با این حال، در صورتی که پوست خشک نبوده و خارشی گسترده رخ دهد، وجود یک عامل زمینه ای ممکن بوده و باید به پزشک مراجعه شود. اگر خارش به مدت بیش از 2 هفته تداوم یافته یا رفع و دوباره پدیدار شود، مراجعه به پزشک اهمیت بیشتری می یابد. در صورت بارداری یا تجربه یائسگی، خارش گسترده در اثر تغییرات هورمونی بوده و با گذشت زمان بهبود می یابد.

عدم همراهی خارش با خشکی یا راش پوستی

در صورتی که خارش پوست تداوم یافته و با علائم دیگری نیز همراه نیست، باید پزشک را از این موضوع آگاه کرد.

بروز خارش به همراه دیگر علائم سرطان خون

بیماران مبتلا به سرطان خون و خارش پوست، تجربه تعریق های شبانه را نیز پیش از تشخیص بیماری بیان می کنند. هر دوی این علائم می توانند در هنگام شب تشدید شوند. تعریق شبانه، کبودی آسان، کاهش وزن، عفونت های مکرر، تب و درد مفصل و استخوان از جمله دیگر علائم سرطان خون بوده که در صورت تجربه آن ها باید فورا با پزشک خود تماس گرفت.

بروز خارش به همراه دیگر علائم سرطان خون

عامل خارش پوست در مبتلایان به سرطان خون چیست؟

در زمینه خارش پوست و سرطان خون باید گفت که علت دقیق خارش پوست در مبتلایان به لنفوم یا سرطان خون مشخص نبوده و مراجع علمی در این زمینه اختلاف نظر دارند. بسیاری از محققان بر این باورند که سیتوکین ها عامل بروز خارش پوستی در این افراد هستند.

هنگامی که سلول های سیستم ایمنی با سلول های لنفوم یا لوکمی برخورد می کنند، موادی شیمیایی به نام سیتوکین ها را آزاد کرده و با تحریک پایانه های عصبی پوست سبب بروز خارش می شوند. با این که پماد های موضعی می توانند سبب تسکینی موقتی شوند اما به دلیل رهایش مستقیم مواد شیمیایی در خون، خارش همواره باز خواهد گشت.

خارش پوست در دیگر سرطان های خون

علاوه بر لوکمی، 2 سرطان خون دیگر به نام لنفوم و پلی سیتمی ورا نیز می توانند سبب خارش پوست شوند.

لنفوم

این خارش معمولا با یک راش واضح همراه نبوده و معمولا تمام بدن یا نواحی تحتانی پا ها را تحت تاثیر قرار می دهد. خارش ناشی از این بیماری شدید بوده و اغلب به صورت احساس سوزش توصیف می شود. برخی انواع نادر تر لنفوم همچون لنفوم پوستی سلول های T می توانند با تخریب مستقیم بافت پوست سبب بروز راش های پوستی شوند.

این راش ها اغلب رنگی قرمز تا بنفش داشته، دچار پوسته ریزی بوده و در فرو رفتگی های پوستی پدیدار می شوند. اندازه راش های یاد شده همگام با پیشرفت لنفوم افزایش یافته و ممکن است با توده های پوستی کوچکی نیز همراه شوند. در صورت نگرانی درباره خارش ناشی از یک راش یا توده پوستی باید به پزشک مراجعه کرد.

پلی سیتمی ورا

پلی سیتمی ورا، یک سرطان با پیشرفتی آهسته است که سبب تولید بیش از حد گلبول های قرمز خون می شود. خارش، یکی از رایج ترین علائم این اختلال بوده که تقریبا 40 درصد بیماران آن را تجربه می کنند. این خارش در اثر رهایش بیش از حد هیستامین در خون پدیدار می شود. هیستامین، ماده شیمیایی است که در واکنش های حساسیتی در بدن آزاد می شود.

چه زمانی باید نگران شد؟

در اغلب موارد، خارش پوست جای نگرانی ندارد. با این حال، در صورتی که خارش پوست تداوم و گسترش یابد، باید با پزشک خود ملاقات کرد. جهت تعیین علت دقیق خارش و رد احتمال هر مشکل زمینه ای دیگر انجام یک معاینه پزشکی کامل ضروری است.

با این که احتمال بروز چنین عواملی بسیار نادر است، اما آزمایش کامل خون، توانایی بیان ابتلای فرد به مشکلاتی همچون سرطان خون، مشکلات کلیوی یا بیماری های تیروئیدی را خواهد داشت. خارش پوست در افراد مبتلا به لوکمی معمولا به صورت تنها بروز نمی دهد. به همین دلیل، شناخت دیگر علائم لوکمی و مراجعه زود هنگام به پزشک ضرورت دارد.


دکتر عباس انتظاری

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید  
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۳ دی ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر. من توی فصلهای خنک و سرد سال وقتی یه فعالیت خیلی سبک حتی میکنم مثلا آروم پیاده روی میکنم یا مثلا وقتی آب میخورم حتی اگه دمای آب دمای اتاق باشه هم کل بدنم داغ میشه گُر میگیره و شروع میکنه سوزن سوزن شدن و خارش شدید از سر تا پام. باید برم یه مکان سرد تا خنک بشم کم کم خارشش آروم بشه. یا مثلا وقتی نزدیک بخاری میشم خاموشش کنم همینجوری میشم. یا همچنین وقتی هیجانی میشم بدنم داغ میکنه اینجوری میشم. شب و روزم نداره. تو تابستونا اصلا اینجوری نمیشم. از حدود ۱۵ سالگی شروع شد تا الان که ۲۷ سالمه. سال اولش به شدتِ الان نبود. ممنون میشم کمکم کنید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۳ دی ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی تزریقی باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر نوشین چهارشنبه ۱ شهریور ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت شما، من حدود سه ماه هست که دقیقاً هر سه الی چهار شب یکبار کل بدنم شروع می‌کنه به خارش شدید و تا سیتریزین نخورم آروم نمیشم ، چون تداوم پیدا کرده نگرانم ، به نظر شما می‌تونه علت زمینه‌ای داشته باشه ؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱ شهریور ۲( 8 ماه پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر زینب چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    اقای دکتر ترو خدا ب دادمون برسید مادرم خارش شدیدددد پوست داره ی جوری ک زده ب پلک هاشم و خیلی زیاد میخاره هرچی آمپول دکتر هم میریم فایده ایی ندار
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در ادامه سوال عکس ضایعات ارسال گردد ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر جلیلی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    من۴۹ سالمه حدود۳سال است شب روز ندارم اصلا زندگیم سیاه شده دراین مورد آنقدر دکتر رفتم دیگه خسته شدم تمام آزمایشات چندین بار رفتم همش سالم است از شما خیلی خواهشمندم به خاطر خدا برایم راهنمایی وکمک کنید وضمنن
    آقا هستم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      علیک سلام

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر . من دو سه هفته هست که بدنم از پا دست کمر شروع به خارش میکنه بعد وقتی میخارو نم قرمز شدید میشه کلا کوچکترین دستی به پوستم میزنم قرمز میشه و تا یه زیع ۲۰ دقیقه قرمز و متورم . سیترزین خوردم دو روز خوبه یعد شروع میشه علتش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      شایعترین علت این پدیده آلرژی است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۲۶ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر من الان دو سه سال هست لکه‌ای قهوه ای روی پیشانی و بینی پیدا شدا دو الی چهار ماه ناپدید میشه باز میاد لک‌ها مشکل بنده چی هست الان هم بینی و پیشانیم لکه آورد 38 هم سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲۶ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر
    جناب آقای دکتر بنده مدتی است به شدت به خصوص شبها دچار خارش شدید پوست می باشم و محل خارش ابتدا به شدت احساس سوزش و بعد تاول مانند سوختگی می زند لطفاً در صورت امکان بزرگواری بفرمائید و راهنمایی کنید با سپاس و تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      شایعترین علت خارش شبانه بیماری گال است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر صادقی دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام و درود خسته نباشید سال نو مبارک بنده این تقریبا یه ۵ماه میشه که خارش بدن گرفتم تو زمستان رفع شد ولی تو تابستان وقتی که بیرون از خونه باشم یا سرکار که هوای گرم به تنم بخوره هیچ خارش ندارم ولی زیر کولر که بیام شروع به خارش می‌کنم تو زمستون این مساله رفع شد تو هوای سرد هیچ علائمی نداشتم الان ایم چند روز که برگشته وقتی خودمو گرم می‌کنم خارش برترفع میشه ولی زیر پنکه یا هوای سرد دوباره تجدید میشه ممکنه راهنمايي بکنید برا این امر به دکتر کبد و پوست و خون مراجعه کردم که ازمایشاتم سالمه بعدپوستم هیچ علائمی نداره که مانند قرمز شدن یا کبودی...ممنون میشه اگه راهنمایم بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۴ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست و یک آلرژی مطرح است

      ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر مریم شنبه ۵ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلاام من پام و دستم خیلی خارش داره باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۵ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر ندا چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من یه هفته میشه که توپیشانیم چیزی شبیه جوش درامده خارش و سوزش داره این اعلام چه بیماری رانشان میده
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      محلول کلیندامایسین یک درصد کمک کننده است

      ژل موضعی مترونیدازول کمک کننده است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط