جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علت جوش زیر چانه و گلو

علت جوش زیر چانه و گلو

فهرست مطالب

اگر معمولا پیشانی و T زون (ناحیه T شکل از پیشانی تا روی بینی) شفافی دارید، اما در خط فک و گردن خود دچار جوش های زیادی می شوید، باید بدانید که تنها نیستید. بروز جوش ها بر روی گردن، یک اتفاق بسیار شایع است.

عواملی مانند تغییرات هورمونی به دلیل چرخه قاعدگی و همچنین افزایش سطح استرس، می تواند باعث ایجاد این جوش ها شود. در ادامه مطلب، علت جوش زیر چانه و گلو را توضیح خواهیم داد.

علت بروز جوش ها بر روی خط فک چیست؟

در رابطه با علت جوش زیر چانه و گلو باید گفت که، ناحیه چانه و خط فک، شایع ترین محل بروز آکنه می باشد (به خصوص در زنان بالای 20 سال). به دنبال نوسانات هورمونی و کاهش مراقبت از پوست، باکتری های موجود بر روی پوست رشد می کنند و جوش ها ایجاد می شوند. بدترین قسمت ماجرا این است که از بین بردن لکه های این ناحیه، می تواند بسیار دشوار باشد.

علت بروز جوش ها بر روی خط فک چیست؟

آکنه های کیستیک بر روی خط فک

جوش‌ های چانه و خط فک، معمولا کیستیک (جوش ‌های قرمز و بزرگ‌ تر در عمق پوست) هستند. به همین علت، درمان های ضد جوش، اغلب سطح این جوش ها را خشک می کند اما همچنان یک برآمدگی در زیر پوست باقی می ماند.

همچنین، از آنجایی که این جوش ها بزرگ و دردناک هستند، می‌ توانند 1 تا 2 هفته باقی بمانند و زخم ‌های قرمز و تیره ‌ای را روی پوست به جا بگذارند که این لکه ها، حتی برای مدت طولانی ‌تری باقی می ‌مانند.

چه عواملی باعث ایجاد جوش و آکنه بر روی خط فک می شود؟

  1. تغییرات هورمونی

جوش های خط فک و گردن، معمولا در زمان قاعدگی (پریود شدن) شما ظاهر می شوند. قبل از شروع چرخه قاعدگی، پروژسترون بیشتری در پوست وجود دارد که باعث احتباس آب می شود و در نتیجه پوست شما پف کرده تر به نظر می رسد.

این اتفاق به منافذ پوست فشار وارد می کند و منافذ تنگ تر می شوند. همچنین، به دلیل عدم تعادل سطح هورمون‌ ها و افزایش تستوسترون طی تغییرات هورمونی قبل از قاعدگی، چربی پوست غلیظ ‌تر می ‌شود و در نهایت ممکن است جوش هایی بر روی پوست ظاهر شوند.

  1. برخی از عادت ها

برخی عادات نیز می توانند جوش های خط فک را تشدید کنند. برای مثال، خوابیدن روی دست ها می تواند باعث انتقال آلودگی و میکروب ها از دست به صورت شود. گرمای دست ها باعث از بین رفتن میکروب ها نمی شود.

بلکه در عوض محیط مناسبی برای رشد باکتری ها فراهم می کند. این امر در مورد فشار های فیزیکی بر روی پوست نیز صادق است. استفاده از وسایلی مانند کلاه های ایمنی با بند های خیلی تنگ، می تواند باعث تحریک پوست شده و منجر به بروز آکنه های کیستیک شود.

  1. استرس

هورمون ‌هایی که در زمان استرس ترشح می شوند (از جمله کورتیزول) باعث ترشح برخی مواد شیمیایی می ‌شوند، که خونرسانی به پوست را افزایش می ‌دهند. این امر می ‌تواند باعث ایجاد جوش و قرمزی بر روی پوست شود. البته خود هورمون ‌ها نیز می‌ توانند منجر به جوش شوند. علاوه بر این، استرس پاسخ ‌های ایمنی بدن را تغییر می ‌دهد که این امر، می‌ تواند بروز برخی از بیماری‌ های پوستی (مانند روزاسه و اگزما) را تحریک کند.

Molluscum Contagiosum

چگونه می توانید از ایجاد جوش ها بر روی گردن خود جلوگیری کنید؟

روتین پوستی مناسب داشته باشید.

به خاطر داشته باشید که هنگام شستن صورت، به راحتی ممکن است از شستن نواحی اطراف صورت (از جمله خط فک) خود غفلت کنید. بنابراین مطمئن شوید که این نواحی را نادیده نمی گیرید. بهتر است هنگام شستن صورت، لباسی بپوشید که نگران خیس شدن آن نباشید. زیرا بیشتر اوقات ممکن است بخاطر همین موضوع خط فک و گردن خود را به خوبی نشویید.

می توانید از پاک کننده های پوست حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنید. این مواد به از بین بردن سلول های مرده پوست کمک می کنند. همچنین بهتر است شستشوی پوست خود را از ناحیه ای که معمولا نادیده گرفته می شود شروع کنید. مثلا به جای اینکه ابتدا صورت خود را بشویید، از گردن شروع کنید.

در این صورت احتمال کمتری وجود دارد که شستن صورت را فراموش کنید. می توانید شستشوی پوست خود را از گردن شروع کرده و با حرکات دورانی به سمت نواحی بالاتر بروید و سپس صورت خود را نیز بشویید.


جوش های خود را نترکانید.

احتمالا قبلا نیز این توصیه را شنیده ‌اید. اما بر خلاف آن عمل کرده اید و تسلیم وسوسه ترکاندن جوش های خود شده‌ اید. اما جوش ‌های سرسفید با جوش های کیستیکی که بر روی خط فک شما ظاهر می شوند، کاملا متفاوت اند. در مرکز جوش های سرسفید، کمی چرک وجود دارد که معمولا می تواند با استفاده از یک کمپرس گرم خارج شود. اما جوش کیستیک “سر” ندارد و به صورت یک برآمدگی قرمز و دردناک ظاهر می شود.

این جوش ها را به هیچ وجه نباید فشار بدهید. زیرا در واقع نمی توانید آن ها را بترکانید و اگر چنین کاری کنید، ممکن است عفونی شوند، که در این صورت می توانند عفونت را به نواحی دیگر پوست نیز منتشر کنند. حتی اگر بتوانید چرک را از داخل جوش خارج کنید، چنانچه کیست در زیر پوست باقی بماند، می تواند دوباره رشد کند و متاسفانه به دلیل اینکه زیر پوست است، کرم‌ های ضد جوش معمولی ممکن است موثر نباشند.

اگر متوجه شدید که جوش های شما این گونه هستند، می توانید با استفاده از یک محلول شستشوی حاوی سالیسیلیک، نواحی درگیر را به آرامی لایه برداری کنید، تا از شر سلول های مرده پوست خلاص شوید. سپس می توانید باکتری های موجود در فولیکول را با استفاده از محصولات حاوی بنزوئیل پروکساید از بین ببرید. اگرچه این جوش ها فورا از بین نمی روند، اما می توانید بدون اینکه آسیبی ایجاد کنند، از شر آن ها خلاص شوید.


مراقب کلاه ایمنی آلوده خود باشید.

اگر دوچرخه‌ یا موتورسوار هستید و از کلاه ایمنی با بند ‌هایی استفاده می‌کنید که روی خط فک شما قرار می ‌گیرد، هر از گاهی آن را از سر خود بردارید و همچنین بعد از استفاده از آن، در اسرع وقت دوش بگیرید تا احتمال بروز جوش ها به حداقل برسد.

بیشتر بدانید…

تریکوموناس واژینالیس چیست؟

به رژیم غذایی خود توجه کنید.

صراحتا، هیچ رژیم غذایی وجود ندارد که برای شفافیت پوست مفید باشد. زیرا جوش ها اغلب به دلیل ترکیبی از تاثیر هورمون ‌ها، ژنتیک و سطح استرس شما ایجاد می شوند. اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهد در برخی افراد، کاهش مصرف لبنیات مانند شیر گاو و پنیر می ‌تواند به کاهش جوش ها کمک کند.

همچنین شواهد جدیدی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه داشتن رژیم غذایی سرشار از قندهای تصفیه شده، ممکن است جوش ها را تحریک کند. بنابراین بهتر است خوراکی هایی مانند شیرینی جات، کیک، بیسکوییت و… را در حد اعتدال مصرف کنید.

علاوه بر این، مصرف مواد غذایی سالم و تقویت‌ کننده زیر نیز، می ‌تواند برای پوست شما مفید باشد:

سبزیجات برگدار:

این مواد غذایی سرشار از کلروفیل و ویتامین ها و مواد معدنی هستند که باعث سلامت پوست می شوند. از جمله:

  • شاهی
  • اسفناج
  • کلم بروکلی
  • کلم پیچ

مواد غذایی سرشار از روی (زینک):

مصرف زینک به کاهش باکتری های مولد آکنه، کاهش پاسخ التهابی پوست به باکتری ها و کاهش فعال شدن کراتینوسیت ها (سلول هایی که کراتین تولید می کنند) کمک می کند. این ماده همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند از پوست شما در برابر عوامل محیطی مانند آلودگی ها محافظت کند. برخی مواد غذایی حاوی زینک عبارتند از:

  • آزیان صدف دار (برای مثال خرچنگ، میگو، صدف سیاه و…)
  • گوشت مرغ
  • تخمه آفتابگردان و تخم کدو
  • آجیل و مغزها
  • حبوبات

 مواد غذایی سرشار از بتاکاروتن:

بتا کاروتن یکی از اشکال ویتامین A است که اغلب از طریق رژیم غذایی دریافت می شود و در صورت نیاز، بدن شما آن را به رتینول تبدیل می کند. رتینول به حفظ کلاژن در سلول های پوست کمک می کند و باعث تقویت رشد سلول های سالم می شود. این مواد غذایی شامل میوه ها و سبزیجات زرد یا نارنجی رنگ است. مانند:

  • هویج
  • زردآلو
  • کدو حلوایی
  • انبه

 پروبیوتیک ها:

بر اساس یکی از مطالعات انجام شده، باکتری های موجود در روده، ممکن است باعث التهاب در سراسر بدن شوند که این اتفاق به نوبه خود می تواند بر جوش های پوست نیز تاثیر بگذارد. از آنجایی که پروبیوتیک ها می توانند التهاب و اضطراب را کاهش دهند، دانشمندان معتقدند که این مواد ممکن است به کاهش جوش ها نیز کمک کنند.

برخی مواد غذایی حاوی پروبیوتیک عبارتند از:

  • ماست
  • کومبوچا (نوعی نوشیدنی حاصل تخمیر چای)
  • کیمچی (نوعی غذای کره ای که از سبزیجات تخمیر شده تهیه می شود)
  • کفیر (نوعی نوشیدنی تخمیر شده از شیر)

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید  
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر النا چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    ای بابا من ندیدم تو چهل سالگی جوش بزنی واقعا چه وضعیه دارو ی گیاهی هست که درمان بشه یا قرصی که برا هورمون استفاده بشه ممنون میشم بگین
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش)

      علیک سلام

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من قسمت گلو و خط فک جوش های کیستی میزنم صابون گوگرد میزنم پاک کننده میزنم اصلا فایده نداشته لک قهوه ای انداخته باید چکا کنم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر سهیلا چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یه مدتی هست بد از پیاده روی که میام خونه به شدت احساس خستگی میکنم احساس خواب آلودگی میکنم گردنم وبازوهام پر جوش شده چیکار کنم این خستگی از بین بره
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۸ تیر ۲( 9 ماه پیش)

      سلام جانم

      بهتره یک ارزیابی هورمونی برات انجام شود

      موفق

  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۴ تیر ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر میخواستم بدونم علت قرینه زدن جوش ها چیه .من تمام بدنم وقتی جوش میزنم قرینش هم اون سمت بدنمم میزنه .برام عجیبه علت چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۴ تیر ۲( 10 ماه پیش)

      سلام جانم

      شایعترین علت این پدیده اختلالات هورمونی است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر سنور دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من دوسال جوش کمردارم چن بار رفتم دکتر آزمایش دادم ولی خوب نه شودم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 10 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر رشیدی پنجشنبه ۱۱ خرداد ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر مدتیه پایین فکم جوش های درناک و قرمز میزد آزمایش هومرون و کیست و کبد دادم مشکلی نداشت خیلی بهتر شدن فقط لکه ها موندن ولی الانم یکی ، دوتا جوش همچنان میزنم نمیدونم چیکارکنم ، فکرکردم شاید تنبلی تخمدان داشته باشم آزمایش هامو به چندتا پزشک نشون دادم و همشون گفتن تنبلی تخمدان ندارم لطفا کمکم کنین خیلی ناراحتم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۱۱ خرداد ۲( 10 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر خاوری دوشنبه ۱ خرداد ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    جوش های که روی گردن و شانه هستن و به صورت سر سفید به بعد چند روز تبدیل به لک می‌شوند چ علتی دارند
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱ خرداد ۲( 11 ماه پیش)

      علیک سلام

      شایعترین علت بروز این پدیده اختلالات هورمونی است

       

  • تصویر کاربر M دوشنبه ۱ خرداد ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام
    من زیر چانه و گردنم و همچنین بازو هام جوش زده پوستمم خیلی چربه لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱ خرداد ۲( 11 ماه پیش)

      علیک سلام

      روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      صبح و عصر ژل موضعی مترونیدازول بزن

      ممکنه نیاز به داروی خوراکی یا لیزر نیز باشد

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من چانم و گردن و سینم و کمرم جوش های بزرگ و دردناک می زند علت این نوع جوش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)

      سلام جانم

      شایعترین علت این پدیده اختلالات هورمونی است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر پرهام شنبه ۲ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من چند سال هستش که مدام کل صورتم جوش میزنه که آلان به زیر گردنم هم رسیدن خیلی راه ها رفتم که ی مدت خوب میشه ولی دوباره برمیگرده میشه راهنمایی کنید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط