در این مقاله قصد داریم در رابطه با تاول دست با شما صحبت کنیم.
تاول چیست؟
تاول ها پاکت های کوچکی از مایع شفاف، زیر لایه ای از پوست هستند. تاول ها معمولا دایره ای شکل هستند و مایعی که در زیر پوست تشکیل می شود، می تواند خونی یا شفاف باشد.
علت ایجاد تاول دست
تاول های روی دست ها می توانند دردناک و آزار دهنده باشند. این ضایعات معمولا در اثر اصطکاک یا حرارت زیاد در یک ناحیه محدود به وجود می آیند. لایه های زیرین پوست در اثر این آسیب پاره شده و مایعی در فضای بین آن ها تجمع می یابد. تاول های ناشی از اصطکاک، اغلب در افراد فعال و کودکانی بروز می دهند که دست های خود را برای مدتی طولانی، بر یک سطح سفت مالش می دهند. در صورتی که فشار یا اصطکاک شدید باشد، تاول ها در مدت کوتاهی نیز پدیدار می شوند.
بلند کردن وزنه ها در باشگاه های ورزشی و آویزان شدن از میله های بارفیکس، از جمله فعالیت هایی هستند که باعث بروز تاول بر روی دست ها می شوند. از آن جایی که دست ها به طور مکرر استفاده می شوند، تاول های این نواحی در صورت عدم درمان می توانند عفونی شوند. ابتلای تاول ها به عفونت، انجام کار های متداول را با درد همراه می کند. خوشبختانه، روش های موثری برای التیام، کاهش درد و پیشگیری از بروز تاول ها وجود دارد.
درمان تاول دست
درمان تاول دست به چه صورت است؟ در صورتی که تاول های دست ها ناشی از سوختگی باشند، باید فورا دست ها را به درون آب سرد فرو برد. مهم ترین اقدام در این زمان، سالم نگه داشتن پوست رو و اطراف تاول، جهت پیشگیری از ابتلا به عفونت و آسیب بیشتر است. پس از این اقدام، با پیروی از مراحل ساده زیر می توان به پاکیزگی و تسکین درد این ناحیه دست یافت:
- دست ها را با آب ولرم و یک صابون ملایم شستشو دهید.
- تاول ها و نواحی خارجی آن ها را با استفاده از الکل یا بتادین ضد عفونی کنید.
- جهت پیشگیری از عفونت و تسکین درد، یک پماد آنتی بیوتیک به ناحیه مبتلا اعمال کنید.
- با استفاده از یک بانداژ یا پانسمان مخصوص تاول، ناحیه مبتلا را بپوشانید.
افراد باید اعمال داروی آنتی بیوتیک و تعویض پانسمان را بسته به نیاز، به مدت چند روز ادامه دهند. پس از این مراحل، می توان پوست مرده را با استفاده از قیچی ها یا تیغ های استریل و تیز جدا کرد. پس از برداشت بافت های مرده، اعمال مجدد پماد آنتی بیوتیک و پانسمان توصیه می شود.
پیشگیری از بروز تاول بر روی دست ها
روش های متنوعی برای پیشگیری از بروز تاول های ناشی از اصطکاک وجود دارد. این آسیب ها معمولا در اثر به دست گرفتن طولانی مدت ابزار و وسایل سنگین یا انجام کار هایی همچون باغبانی به وجود می آیند. پیروی از توصیه های زیر مفید خواهد بود:
- در حین انجام این قبیل فعالیت ها، از دستکش منعطف اما محکم استفاده کنید.
- از مواد محرک و حساسیت زا دوری کنید. تغییر نوع صابون دست، اسپری های بهداشتی یا مواد شوینده می تواند سبب بروز واکنش بدن و پدیدار شدن تاول شود.
- در صورت مشاهده علامت اولیه تاول یا التهاب، محل را پانسمان کرده و آن را از دریافت آسیب بیشتر محافظت کنید.
- زخم های عمیق، مبتلا به خونریزی یا دارای علائم عفونت، باید توسط پزشک معاینه شوند.
- قرمزی، گرمی و تورم از جمله علائم عفونت هستند. همچنین، در صورت عدم توانایی پاکسازی مناسب زخم، باید به مراکز درمانی مراجعه کرد. مراقبت مناسب از زخم برای افراد مبتلا به دیابت اهمیت ویژه ای دارد.
افراد حتی در زخم های کوچک یا بریدگی های پوستی نیز باید نگرانی های خود را با پزشک در میان گذاشته و نحوه صحیح مراقبت از زخم را فرا گیرند. لازم به ذکر است، هیچ کدام از توصیه های گفته شده جایگزین تشخیص و تجویز پزشک نیستند. در صورت تصور بر ابتلای خود به یک بیماری، باید با پزشک مشورت کرد. هیچ گاه به دلیل خواندن یک مطلب در اینترنت، نباید رفتن به پزشک را به تاخیر انداخته یا از انجام دستورات او منصرف شد.