بیماری گال در ناحیه تناسلی چیست؟ گال نوعی بیماری پوستی است. عامل این بیماری حشراتی از گروه مایتها هستند که زیر پوست زندگی می کنند. مایت ها، بسیار کوچک اند و با چشم دیده نمی شوند. این بیماری، معمولاً در ناحیه تناسلی، روی دست ها، بین انگشتان، قسمت داخلی مچ و آرنج، زیر بغل، روی شکم، روی پا و مچ و همچنین اطراف باسن، مشاهده می شود.
اگر شما به گال در ناحیه تناسلی مبتلا هستید، بهتر است برای همه ی عفونت های مقاربتی (STI)، از جمله کلادمیا، سوزاک، سفلیس و HIV، آزمایش دهید.
چگونه به گال در ناحیه تناسلی مبتلا می شویم؟
گال تناسلی، معمولاً از طریق رابطه ی جنسی، یا تماس مستقیم پوست با پوست فرد آلوده، ایجاد می شود. گال می تواند 72 ساعت (3 شبانه روز)، خارج از بدن زندگی کند. بنابراین، لباس، ملحفه و حوله ی آلوده هم می توانند یکی از راه های انتقال این بیماری باشند.
علائم گال چیست؟
◀️ شما ممکن است تا 6 هفته پس از مبتلا شدن به این بیماری، هیچ علائمی نداشته باشید.
◀️ خارشی شدید، که شب ها، یا بعد از دوش آب گرم، شدید تر می شود.
◀️ مشاهده ی دانه های قرمز و خارش دار. (گاهی اوقات، تشخیص این بیماری دشوار است. زیرا دانه های قرمز این بیماری، می تواند مانند علائم بیماری اگزما به نظر برسد.)
◀️ خشک شدن، التهاب و زخم های کوچک پوستی، که در اثر خارش ایجاد شده اند.
◀️ مایت های گال، با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند. اما در برخی موارد، مایت ها، پوست را سوراخ کرده و خطوط نقره ای ایجاد می کنند. این خطوط، به وضوح قابل مشاهده هستند.
تشخیص گال در ناحیه تناسلی
گال، به کمک معاینه ی بالینی دقیق پوست، تشخیص داده می شود. معاینه، توسط یک پزشک عمومی یا یک کلینیک بهداشت جنسی انجام می شود. پزشک، یک لایه پوست آسیب دیده را به آرامی برمی دارد و آن را زیر میکروسکوپ مشاهده می کند.
این کار به پزشک کمک می کند تا وجود مایت در زیر پوست را تشخیص دهد.
درمان گال تناسلی
- گال، با پماد، لوسیون یا شامپوهای خاصی درمان می شود. پزشک، در مورد مناسب ترین روش درمانی، شما را راهنمایی می کند. احتمالاً پزشک از شما می خواهد که داروی تجویز شده را به کل بدنتان بمالید و اجازه دهید حداقل، شب تا صبح روی بدنتان بماند.
- همسر شما، افرادی که با آنها ارتباط نزدیک داشتید، و هر کس دیگری که در خانه شما زندگی می کند، باید همزمان تحت درمان قرار گیرند، حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشند.
- خارش، می تواند تا چند هفته ادامه داشته باشد. قرص ها یا پماد های آنتی هیستامین، می توانند در حل این مشکل به شما کمک کنند.
- لباس هایتان را در آب با دمای 50 درجه بشویید. برای از بین رفتن مایت ها، چیز های غیر قابل شست شو (مثل لحاف، کت چرم و ...) را در کیسه پلاستیکی مشکی قرار داده، و به مدت 3 شبانه روز از آن استفاده نکنید.
چه زمانی می توانیم دوباره رابطه ی جنسی داشته باشیم؟
بعد از کامل شدن دوره ی درمان، شما می توانید دوباره رابطه ی جنسی داشته باشید.