جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مولوسکوم کنتاژیوزوم

مولوسکوم کنتاژیوزوم

فهرست مطالب

مولوسکوم کنتاژیوزوم یک عفونت پوستی ویروسی است، که ناشی از ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم (Molluscum contagiosum) می باشد. این ویروس یک عفونت قابل انتقال از راه جنسی (مقاربتی) است و می تواند با تماس پوستی در طول رابطه جنسی منتقل شود. همچنین ممکن است با خراش دادن، عفونت در بدن پخش شود.

گاهی اوقات، مولوسکوم کنتاژیوزوم می تواند با حمام کردن (حمام یا استخر آب)، یا با لمس کردن وسایلی که ویروس روی آنها قرار دارد، مانند اسباب بازی حمام، حوله، لباس یا ملافه انتقال داده شود.

عکس مولوسکوم:

مولوسکوم کنتاژیوزوم
  • مولوسکوم کنتاژیوزوم، یک عفونت پوستی ویروسی خفیف و بدون خطر است.
  • این بیماری در بین کودکان شایع است و از تماس پوستی با کودکان دیگری که مبتلا به این عفونت هستند، به وجود می آید.
  • مولوسکوم کنتاژیوزوم، یک عفونت مقاربتی (STI) در بزرگسالان است، چرا که می تواند در طول رابطه جنسی از طریق تماس پوستی منتقل شود.
  • ضایعات ناشی از این ویروس، برجستگی های کوچک مروارید شکلی هستند، که هسته ای در مرکز خود دارند.
  • عفونت معمولاً خود به خود از بین می رود، اما درمان می تواند مدت زمان وجود علائم را کوتاه تر کند.

علائم مولوسکوم کنتاژیوزوم

این بیماری پوستی ممکن است موجب بروز توده های کوچکی (با قطر تقریباً 1 تا 5 میلی متر) بر روی پوست ران، ناحیه تناسلی و شکم شود. این ویروس معمولا نواحی دیگر بدن را درگیر نمی کند.

این ضایعات:

تشخیص مولوسکوم کنتاژیوزوم

مولوسکوم کنتاژیوزوم، ممکن است با زگیل تناسلی یا جوش اشتباه گرفته شود. اگر متوجه هر گونه ضایعات پوستی غیر طبیعی در بدن خود شُدید، توصیه می شود که برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.

هیچ آزمایشی برای تشخیص مولوسکوم کنتاژیوزوم وجود ندارد، این بیماری فقط با ظاهر ضایعات شناسایی می شود. اگر شما به بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا شده اید، پزشک شما ممکن است انجام آزمایشاتی را برای عفونت های مقاربتی توصیه کند.

تشخیص مولوسکوم کنتاژیوزوم

درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم

برای این بیماری درمان هایی وجود دارد، گرچه، مولوسکوم کنتاژیوزوم در نهایت بدون درمان خود به خود رفع می شود. ضایعات معمولاً با نیتروژن مایع درمان می شوند. این کار به کاهش مدت زمان برطرف شدن علائم کمک می کند.

درمان نیتروژن مایع:

در افرادی با سیستم ایمنی سرکوب شده، پاک شدن این ویروس ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد. 

عوارض مولوسکوم کنتاژیوزوم

عفونت های باکتریایی می توانند مولوسکوم را پیچیده تر کنند، گرچه، این مورد بسیار نادر است. برای کاهش احتمال خطر عفونت باکتریایی یا پخش شدن مولوسکوم کنتاژیوزوم، از دست زدن، فشار دادن و یا خاراندن آن ناحیه خودداری کنید. نیازی به استفاده از کرم ها یا لوسیون های موضعی نیست، فقط بهداشت بدن خود را مطابق معمول حفظ کنید.

عوارض مولوسکوم کنتاژیوزوم

مولوسکوم بعد از چند مدت از بین میرود؟

مولوسکوم کنتاژیوزوم یک عفونت ویروسی است. برآمدگی های مولوسکوم قرمز و متورم بوده و گاهی اوقات جوش هایی پر از عفونت را ایجاد می کنند. تشکیل جوش های یاد شده در واقع نشانه ای مثبت از مقابله سیستم ایمنی با ویروس و شروع پاکسازی آن از بدن است.

علائم خوب شدن مولوسکوم چیست؟ پس از برطرف شدن برآمدگی های مولوسکوم، امکان دارد لکه هایی به رنگ سفید یا صورتی به وجود آیند که با گذشت زمان محو می شوند. این بیماری، بدون درمان ممکن است به مدت چند ماه ادامه داشته باشد، اما در نهایت از بین می رود و خود به خود بهبود پیدا می کند . مدت زمان، شدت و طول درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما معمولا این لکه ها بدون دریافت درمان ظرف 6 تا 18 ماه رفع می شوند.

تفاوت مولوسکوم و زگیل تناسلی

 مولوسکوم معمولاً برآمدگی‌ های صاف، مروارید مانند و گوشتی رنگ هستند. آن ها ممکن است به صورت منفرد و یا گروهی، ظاهر شوند و معمولا در صورت، گردن، سینه، شکم و ناحیه کشاله ران دیده می شوند. اما زگیل تناسلی روی یا اطراف اندام تناسلی داخلی یا خارجی (یعنی روی یا اطراف مقعد یا آلت تناسلی و داخل یا اطراف واژن) رشد می‌کند و اگر درمان نشود، می‌تواند بسیار بزرگ‌تر شده و شکل بگیرد.

توده هایی که شبیه گل کلم هستند. زگیل تناسلی (به ویژه آنهایی که در اطراف واژن و مقعد هستند) معمولا خشک و خارش دار هستند. آنها می توانند باعث ضایعات و زخم ها، افزایش ترشحات واژن و خونریزی غیرطبیعی قاعدگی شوند.

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید  
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آرین جمعه ۲۹ دی ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دکتر من تقریبا چند ماه پیش یه ضایعه روی دستگاه تناسلیم دیدم و به پزشک اورولوژی که مراجعه کردم گفتن مولوسکومه و قراره که هفته اینده برم متخصص پوست برای لیزر یا فریز امروز که دقت کردم پشت پلک ام و زیر چشم دوتا جوش خیلی ریز بود که بیشتر دقت کردم شبیه همون مولوسکوم بود میخواستم بدونم درمان با پماد براشون هست و اینا بیشتر نمیشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۲۹ دی ۲( 5 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر مینا جمعه ۲۹ دی ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ببخشید این ضایعه مولوسکوم هستش یا خیر؟
    بعداگه هست این ویروس همیشه در بدن می مونه یا درمان داره و ویروس از بدن پاک میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید دکتر پوست من شک دارن که چی هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۲۹ دی ۲( 5 ماه پیش)

      سلام جانم

      با توجه به عکس ارسالی زگیل یا مولوسکوم مطرح نیست 

      نگران نباش ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر Rn دوشنبه ۶ آذر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من مولوسکوم دارم ولی نه متخصص زنان و نه دکتر پوست دارویی تجویز نکردن واسه این دونه ها گفتن خودش میره! من دارم دیوونه میشم اینارو میبینم تو رابطمم تاثیر گذاشته، چه پمادو دارویی براشون استفاده کنم؟ تقریبا دو هفته اس دونه ها اومدن بیرون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۶ آذر ۲( 6 ماه پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر افسانه دوشنبه ۶ آذر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من آزمایش hvpدادم هیچ مشکلی نداشتم منفی بود آزمایشم ولی ران پام و نزدیک کشاله ام چندتا زیگیل داشتم ک دکتر پوست گفت مولوسکوم الان داخل دهانم از این برجستگی ها هست ،میخواستم بپرسم آیا مولوسکوم داخل دهان هم ایجاد میشه؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۶ آذر ۲( 6 ماه پیش)

      سلام جانم

      معمولا مولوسکوم مخاط دهان را درگیر نمی کند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من اخیرا برجستگی هایی در اطراف مقعد داشتم ک پزشک عمومی پوست تشخیص مولوسکوم دادن احساس خارش یا درد بخصوصی ندارم و یه قطره برام تجویز کردن دوبار ک استفاده کردم انگار این برجستگی ها سر باز کردن و یه مقدار مایع زرد رنگ ترشح کردن طبیعی این اتفاق؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 10 ماه پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مبتلا به مولوسکوم شدم نزدیک به الان ۴ماه هست ولی هر سری مراجعه می کنم به متخصص پوست و کرایو تراپی رو برام انجام میده با وجود رعایت همه مسایل بهداشتی ولی میبینم بازم جای دیگه این ضایعات (مولوسکوم ) دوباره رشد می کنند دیگه واقعا کلافه شدم از این ویروس و از رفتن پیش دکتر پوست خواهش می کنم اگر راهکاری دارید راهنمایی کنید در ضمن من متاهل هم هستم این قضیه همسرم رو هم اذیت کرده این بیماری و باعث مشکلاتی برای ما در رابطه زناشویی شده است .
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۲ خرداد ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام شب بخیر
    آیا ممکنه دونه های مولوسکوم در داخل و دهانه واژن دربیاد ؟
    من مبتلا به مولوسکوم هستم و به دلیل تشخیص دیرهنگام و زیاد شدن دونه ها به تازگی کرایوتراپی انجام داده ام
    و درون دهانه واژنم برامدگی حس کردم
    ایا حالت دون دون درون واژن طبیعی است یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در ادامه سوال عکس ضایعات ارسال گردد ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۵ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام مت به دکتر مراجعه کردم و گفتن مولوسکومه و زگیل و تبخال نیس ولی من شک دارم ب نظرتون همون ملوسکومه ؟ البته ب من پماد تریتنویین رو دادن ک بعد مصرف انگاری ک گمتر شده
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۵ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر عسل دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ، من حدودا ۹ ماه پیش مولوسکوم زدم در روی بیکینی و پاها وران ها و با ۳ جلسه فیریز کردن تمام رفت الان دو هفته ای روی دستام زده می خواستم بگم ممکنه از قبل باشه رشد کرده یا نه ؟ جدیدا زده؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      احتمال ابتلا مجدد وجود دارد

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر star چهارشنبه ۱۳ مهر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من بعد از لیزر مولسکوم گرفتم
    بعضی هاش خودشون خوب شدن
    ولی دوتاش هنوز هست
    بعد دکتر گفت باید فریز کرد
    ایا بعد از خوب شدن تو رابطه جنسی انتقال پیدا میکنه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۳ مهر ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط