جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

میلیا زیر چشم

میلیا زیر چشم

فهرست مطالب

دانه های میلیا، کیست های ریز سفید یا زرد رنگی هستند که در نقاط مختلفی از بدن (بیشتر روی صورت، به خصوص زیر چشم ها) ظاهر می شوند. میلیا، جوش نیست، بنابراین بهتر است از ترکاندن آنها خودداری کنید، وگرنه ملتهب می شوند و ممکن است تبدیل به جای زخم دائمی شوند. میلیا، نقاط شیری نیز نامیده می شود. تقریباً از هر 10 نوزاد، 5 نفر روی صورت خود میلیا دارند.

نوجوانان و بزرگسالان نیز ممکن است در نقاطی از بدن خود، دچار میلیا شوند. میلیا، شرایط بدون خطری است و نیازی نیست در مورد آن نگران باشید. البته اکثر افراد به دلایل زیبایی می خواهند آنها را از بین ببرند. در ادامه مطلب، میلیا زیر چشم را توضیح خواهیم داد.

دانه های میلیا

میلیا چگونه تشکیل می شود؟

کراتین، پروتئینی است که در پوست و مو یافت می شود. میلیا زمانی تشکیل می شود که کراتین یا سلولهای پوست مرده در زیر پوست، به دام بیفتند. این برجستگی ها یا کیست ها، ناشی از تجمع کراتین هستند، اما خطرناک نیستند. گرچه، شما را از داشتن پوستی صاف، محروم می کنند.

چه چیزی موجب بروز میلیا می شود؟

دلیل ظاهر شدن میلیا، ناشناخته است. اما عوامل زیادی وجود دارد که منجر به تشکیل میلیا می شوند. تصور می شود که آسیب ناشی از نور خورشید، عامل اصلی تشکیل میلیا می باشد. زمانی که پوست آسیب می بیند، میلیا به وجود می آید. از آن جا که پوست زیر چشم ها بسیار نازک است و بیشتر در معرض آسیب قرار دارد، میلیا زیر چشم ایجاد می شود. داروها، آسیب ها، ضربه یا حتی عمل های جراحی می توانند موجب بروز میلیا شوند. گاهی اوقات، میلیا خود به خود ایجاد می شود.

درمان پزشکی میلیا

نوزادان به هیچ گونه درمانی نیاز ندارند. زیرا میلیا ظرف مدت چند هفته ناپدید می شود. گرچه، در بزرگسالان از بین رفتن میلیا به طور کامل، ممکن است چند ماه طول بکشد. اگر میلیا مقاوم باشد، شما می توانید برای برداشتن آنها اقدام کنید. متخصص پوست، پس از تشخیص ممکن است از طریق روش های زیر میلیا را خارج کند:

  • سوزاندن با لیزر: از لیزر برای از بین بردن سلولها یا بافت های ناخواسته استفاده می شود. متخصص پوست، لیزر را روی میلیا متمرکز می کند و حرارت آن، کیست ها را باز خواهد کرد. در نتیجه، تجمع کراتین از بین می رود.
درمان پزشکی میلیا
  • دیروفینگ: از بین بردن یک کیست با جراحی، دیروفینگ نامیده می شود. متخصص پوست، از یک سوزن استریل برای از بین بردن میلیا استفاده می کند.
  • کرایوتراپی: به احتمال زیاد متخصص پوست برای از بین بردن میلیا، کرایوتراپی را توصیه می کند. در این روش، از نیتروژن مایع برای منجمد کردن و از بین بردن میلیا استفاده می شود.

درمان های خانگی برای از بین بردن میلیا

پیش از انتخاب روش درمانی میلیا، برخی از درمان های خانگی را امتحان کنید. درمان های خانگی می توانند به شما کمک کنند از شر میلیا زیر چشم خلاص شوید. ثابت شده است که درمان های خانگی زیر می توانند مفید باشند:

1. لایه برداری

برای از بین بردن میلیا، لایه برداری می توانید مفید باشد. یک یا دو بار در هفته، به آرامی پوست خود را لایه برداری کنید تا سلولهای مرده ی پوست را از بین ببرید.

2.قرص های شیمیایی

قرص های شیمیایی می توانند یک درمان مؤثر برای میلیا باشند. اما پیش از مصرف قرص های شیمیایی با متخصص پوست مشورت کنید. در صورت اجازه پزشک، شما می توانید از قرص های شیمیایی حاوی سالیسیلیک اسید یا گلیوکولیک اسید استفاده کنید.

3.استفاده از تونر

تونرها می توانند به پاکسازی منافذ صورت و تعادل PH پوست کمک کنند. شما می توانید از گلاب به عنوان یک تونر استفاده کنید. گلاب دارای خواص ضدالتهابی می باشد که میلیا را از بین می برد.

4.سرم

سرم ها می توانند پوست شما را تغذیه و مرطوب کنند. به دنبال سرمی باشید که حاوی ویتامین A، یا ویتامین E باشد. سعی کنید، هر شب از سرم استفاده کنید. این کار به از بین بردن میلیا زیر چشم کمک می کند.

نکته:

از فشار دادن یا ترکاندن دانه های میلیا خودداری کنید. در غیر این صورت، آنها تحریک می شوند و منجر به عفونت، التهاب یا حتی جای زخم دائمی می شود. وقتی که از دست زدن به دانه های میلیا خودداری کنید، آنها به سرعت از بین می روند.

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید  
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۹ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید چند وقتیه در قسمت ناحیه تناسلیم جوش هایی در اومده میشه راهنمایی کنید چی میتونن باشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۹ مهر ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی بیماری های مختلفی ممکنه مطرح باشد. در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را براتون بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط