جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پرسش و پاسخ درباره پماد هیدروکینون

پرسش و پاسخ درباره پماد هیدروکینون

فهرست مطالب

هیدروکینون چیست؟ هیدروکینون موضعی برای روشن کردن لکه ‌های تیره روی پوست استفاده می شود که ناشی از برخی عارضه های پوستی مانند ملاسما، کک و مک یا پیری پوست هستند. در زمان استفاده از هیدروکینون موضعی حتماً باید از خود در برابر نور خورشید محافظت کنید زیرا این دارو پوست شما را نسبت به آفتاب حساس تر می کند.

پماد هیدروکینون برای چیست؟

پماد هیدروکینون یک عامل دپیگمنت کننده است که برای روشن کردن رنگ پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به طور موقت بدن را از ساخت ملانین (نوعی رنگدانه که به پوست رنگ می دهد) منع می کند.

نحوه ی عملکرد هیدروکینون موضعی

طریقه استفاده کرم هیدروکینون

هیدروکینون موضعی معمولاً دو بار در روز یا مطابق دستور پزشک، بر روی نواحی آسیب دیده ی پوست استعمال می شود.

مزایا و معایب هیدروکینون موضعی

مزایا

  • به صورت داروی ژنریک با هزینه ی کمتر در دسترس است.
  • در مقادیر و شکل های مختلف موجود است.
  • به عنوان محصول ترکیبی با ضد آفتاب، برای محافظت از پوست استفاده می شود.

معایب

  • مصرف آن برای کودکان زیر 12 سال خطرناک است.
  • ممکن است باعث خشکی، قرمزی و سوزش پوست شود.
  • می تواند باعث تیره شدن رنگ پوست (به رنگ آبی مایل به سیاه)، مخصوصاً در افراد سیاه پوست شود.
  • بعد از مصرف هیدروکینون باید از کرم ضدآفتاب استفاده کرد زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند اثرات دارو را معکوس کند.

توصیه های پزشکی در مورد استفاده از هیدروکینون موضعی

  • هیدروکینون موضعی در شکل ها و برندهای مختلف در بازار موجود است. دستورالعمل های مصرف روی بسته بندی کرم هیدروکینون برای هر شرکت سازنده تفاوت دارد. در صورت مصرف این کرم به عنوان محصول ترکیبی با ضد آفتاب، احتمالاً فقط یک بار در روز به مصرف آن نیاز باشد. اگر سوالی در مورد مقدار یا نحوه ی استفاده از داروی خود دارید، می توانید از یک داروساز یا پزشک بپرسید.
  • هیدروکینون، پوست را نسبت به آفتاب حساس تر می کند و ترکیب آن با بعضی از داروها (مانند ترتینوئین، داکسی سایکلین و متوترکسات) این حساسیت را بیشتر خواهد کرد، در نتیجه باید بیشتر از قبل از پوست خود در برابر آفتاب مراقبت نمود. قبل از شروع مصرف این کرم، با یک پزشک در مورد تداخل آن با داروهای مصرفی شما و یا داروهای بدون نسخه (شامل هرگونه کرم یا لوسیون) مشورت کنید.
  • هیدروکینون موضعی فقط باید در لایه ی بیرونی پوست مورد استفاده قرار بگیرد. از مصرف این دارو در داخل یا اطراف چشم ها، بینی، دهان و لب ها خودداری کنید زیرا این کار می تواند باعث تحریک و سوزش آن ها شود. اگر دارو به طور تصادفی با این نواحی تماس پیدا کرد، آن را خوب با آب شستشو دهید. همچنین در صورت خوردن و بلعیدن اتفاقی کرم هیدروکینون، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
انتقال سیفلیس

عوارض جانبی پماد هیدروکینون چیست؟

هر دارویی خطرات و مزایای مخصوص به خود را دارد. حتی در صورت مؤثر بودن آن نیز، ممکن است عوارضی جانبی بروز پیدا کند. در صورت بروز هر یک از موارد زیر باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

واکنش آلرژیک: خارش، بثورات قرمز (کهیر)، تنگی نفس، فشار قفسه ی سینه، ورم کردن لب ها، زبان، صورت یا چشم ها.

عوارض جانبی زیر ممکن است به مرور زمان با عادت کردن بدن به دارو بهتر شوند. اگر هم چنان این علائم را تجربه می کنید یا به مرور بدتر می شوند، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی متداول:

  • خشکی پوست
  • قرمزی پوست
  • ترک خوردن پوست
  • سوزش

سایر عوارض جانبی:

عوارض جانبی زیر نیز گزارش شده اند:

عوارض جانبی ای که باید آن ها را در اسرع وقت به پزشک خود گزارش دهید، عبارتند از:

  • سوزش شدید، خارش، پوسته پوسته شدن یا ورم کردن نواحی تحت درمان
  • تغییر رنگ غیر معمول پوست

عوارض جانبی ای که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند

در صورت ادامه یافتن یا آزاردهنده شدن آن ها به پزشک خود اطلاع دهید:

برای رفع قرمزی صورت بعد از کرم هیدروکینون چه باید کرد؟ هیدروکینون موضعی ممکن است در بعضی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. بهتر است اولین بار مقداری از این کرم را روی یک قسمت سالم روی پوست خود امتحان کنید. یک روز صبر کنید تا ببینید که آیا دچار واکنش پوستی مانند خارش، تاول یا جوش می شوید یا خیر.

در صورتی که واکنش پوستی ای نداشتید یا فقط قرمزی خفیفی را تجربه کردید، می توانید از این دارو استفاده نمایید. و اگر واکنشی نشان داد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید و از مصرف هیدروکینون موضعی خودداری کنید.

عفونت در دختران

خطرات و موارد احتیاطی داروی پماد هیدروکینون چیست؟

هیدروکینون موضعی می تواند عارضه هایی جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند. این خطر ممکن است حتی برای افراد خاصی، بیشتر نیز باشد. اگر این موضوع باعث نگرانی شما می شود، با پزشک یا داروساز خود در مورد گزینه های دیگر درمان صحبت کنید.

واکنش آلرژیک

  • عوامل خطر: آلرژی یا حساسیت نسبت به سولفیت / آلرژی نسبت به هیدروکینون موضعی / آسم

هیدروکینون موضعی حاوی سولفیت ‌هایی است که می ‌توانند باعث بروز واکنش آلرژیک و کشنده در برخی افراد شوند. علائم این واکنش آلرژیک شامل خارش، بثورات قرمز (کهیر)، تنگی نفس و فشار قفسه ی سینه است. اگر سابقه ی آسم یا حساسیت به محصولات حاوی سولفیت داشته باشید، خطر بروز برای شما بیشتر است. در صورت ابتلا به آسم و آلرژی های مختلف، می بایست پزشک خود را از آن ها مطلع کنید.

تغییر رنگ پوست به آبی تیره

  • عوامل خطر: افراد سیاه پوست

هیدروکینون موضعی می تواند باعث تغییر رنگ و تیره شدن پوست به سمت رنگ آبی تیره شود. ریسک این اتفاق در افراد سیاه پوست بیشتر است. با این حال برای افراد نژاد دیگر مانند سفید پوستان یا اسپانیایی ها نیز رخ می دهد. زمانی که متوجه آبی یا سیاه شدن پوست خود شدید، بلافاصله مصرف هیدروکینون موضعی را متوقف کرده و فوراً با یک متخصص پوست یا پزشک عمومی مشورت نمایید.

تیره شدن پوست

  • عوامل خطر: قرار گرفتن در معرض نور خورشید / قرار گرفتن در معرض اشعه ی فرابنفش (UV) / استفاده نکردن از ضد آفتاب

اگر هنگام استفاده از هیدروکینون موضعی در معرض نور خورشید یا اشعه ی ماورای بنفش قرار بگیرید، ممکن است لکه های تیره دوباره روی پوست شما ظاهر شوند. برای پیشگیری از این اتفاق، بهتر است چه زمانی که دارو را به پوست خود مالیده اید و چه پس از مصرف آن،  از قسمت هایی که تحت درمان هیدروکینون موضعی قرار گرفته اند محافظت کنید؛ لباس هایی بپوشید (مانند کلاه) که از پوست شما در برابر نور مستقیم خورشید محافظت می کنند.

زمان حضور خود در آفتاب به خصوص در ساعات اوج آن (از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر) را محدود نمایید. در صورتی که مجبورید از خانه خارج شوید حتماً حتی در روزهای ابری نیز از کرم ضد آفتاب با SPF 15 یا بالاتر استفاده کنید. همچنین می بایست خود را در معرض نور ماورای بنفش لامپ های UV یا تخت های برنزه و سولاریوم قرار ندهید. چنان چه باز هم سوالی در مورد نحوه ی محافظت از خود در برابر آفتاب دارید، با یک پزشک مشورت کنید.

هیدروکینون موضعی را همواره در دمای اتاق در مکانی امن و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. در صورتی که داروی شما به خوبی پملپ نشده، از آن استفاده نکنید زیرا ممکن است دستکاری شده باشد. در مورد هر گونه نگرانی و سوالات خود در مورد بسته بندی دارو، در اسرع وقت با متصدی یا دکتر داروخانه صحبت کنید.

پرسش و پاسخ درباره پماد هیدروکینون

مدت زمان استفاده از کرم هیدروکینون چقدر است؟

از پزشک خود در مورد مدت زمان استفاده از داروی هیدروکینون موضعی سوال بپرسید. این زمان ممکن است بر اساس نوع محصولی که استفاده می کنید، شرکت سازنده ی آن یا شرایط سلامتی شما متفاوت باشد. اما به طور معمول در صورتی که هیچ بهبودی در درمان لکه های تیره ی خود مشاهده نکردید، نباید بیش از 2 ماه از این دارو استفاده نمایید.

آیا هیدروکینون موضعی می تواند باعث سرطان پوست شود؟

هنوز سرطان زا بودن هیدروکینون موضعی برای انسان مشخص نشده است اما مطالعات رو حیوانات نشان داده اند که هیدروکینون در آن ها می تواند باعث بروز سرطان شود.

آیا مصرف هیدروکینون موضعی برای کودکان بی خطر است؟

اگر در مورد مناسب یا بی خطر بودن هیدروکینون موضعی برای فرزندتان سوالی دارید، بهتر است از پزشک خود بپرسید. به طور کلی این دارو برای کودکان بالای 12 سال مناسب است و باید از مصرف آن در کودکان 12 سال و کمتر اجتناب کرد زیرا مطالعات کافی در مورد ایمنی این دارو برای این گروه سنی وجود ندارد.

آیا مصرف هیدروکینون موضعی در دوران بارداری یا شیردهی بی خطر است؟

تحقیقات و اطلاعات کافی در مورد ایمنی استفاده از هیدروکینون موضعی در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد، بنابراین مشخص نیست که آیا این دارو می تواند به جنین و نوزاد شما آسیب برساند یا خیر. به همین دلیل بهتر است درباره ی خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید  
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۶ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید من گوشه لب لک اورده چکار کنم خوب بشه
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲۶ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر سلما دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آیا هیدروکینون جای جوش هایی ک چند ماهه مونده و مثل لک شده هم میبره؟برای جوش زیر پوستی خوبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۱ فروردین ۲( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      به هیچ عنوان توصیه نمی شود

      موفق

  • تصویر کاربر سودا سه شنبه ۱۸ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چن وقت پیش رفتم پیش دکتر برام بخاطر تیرگی پوستم هیدروکینون تجویز کردن اما متاسفانه بعد از استفاده باعث تیرگی پوستم شد الان نمی‌دونم چیکار بکنم ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۸ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر با پزشک معالج مشورت شود

      موفق

  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ببخشین من لیزر دست انجام دادم چندین ماه پیش روی دستم جای منافذ لک شده و به مدت لایه بردار زدم تغییر آنچنان نکرده به نظرتون کرم هیدروکینون استفاده کنم یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      در ادامه سوال عکس ضایعات ارسال گردد ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط