گاهی مراجعان سوال می پرسند که بیماری سفلیس چیست؟ جوشهای سفلیس چگونه اند؟ و یا اینکه در خواست می کنند که عکس بیماری سفلیس را به آن ها نشان دهیم تا از بیماری خود مطمئن شوند. باید گفت که بیماری سفلیس که زمانی در آمریکا ریشه کن شده بود، امروزه در بین افراد همجنسگرا، دو جنسگرا و مردانی که با مردان دیگر رابطه ی جنسی دارند (MSM)، رو به افزایش است. در ادامه مطلب، عکس سفلیس تناسلی را برای شما قرار خواهیم داد.
عکس سفلیس تناسلی:

سفلیس چیست؟
سفیلس یک عفونت مقاربتی است که در صورت درمان نشدن می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی شود. این بیماری به چند مرحله تقسیم بندی می شود (اولیه، ثانویه، نهفته و درجه سوم) و هر مرحله علائم و نشانه های مربوط به خود را دارد.
آیا باید نگران سفلیس باشم؟
نزدیک به دو دهه است که شیوع سفلیس در حال افزایش است. در صورتی که سفلیس درمان نشود، می تواند مشکلات سلامتی جدی از جمله مشکلات نورولوژیک (مغز و عصب)، مشکلات چشمی و حتی نابینایی را به وجود آورد. علاوه بر این، سفلیس، احتمال انتقال HIV را افزایش می دهد.

چگونه ممکن است به سفلیس مبتلا شوم؟
هر فرد فعال از نظر جنسی ممکن است به سفلیس مبتلا شود. سفیلیس می تواند در طول رابطه ی جنسی مقعدی، رابطه جنسی دهانی و نیز رابطه جنسی واژینال منتقل شود. سفلیس از طریق تماس مستقیم با زخم سفلیس از فردی به فرد دیگر سرایت پیدا می کند. این زخم ها در مردان ممکن است روی آلت تناسلی یا اطراف آن، اطراف مقعد یا در رکتوم، یا درون دهان یا اطراف آن ایجاد شوند. زخم های سفلیس می توانند بدون درد باشند.
بنابراین، احتمال دارد که فرد به این بیماری مبتلا باشد ولی متوجه آن نشود. استفاده صحیح از کاندوم، در صورتی که کاندوم زخم ها را بپوشاند، احتمال ابتلا به سفلیس را کاهش می دهد. گرچه، هنوز هم در صورت تماس با این زخم ها، احتمال ابتلا به سفلیس وجود دارد. از طریق تماس های گهگاهی با وسایلی مانند صندلی توالت، دستگیره در، استخر شنا، وان آب گرم، لباس مشترک یا ظروف غذا، امکان ابتلا به سفلیس وجود ندارد.

سفلیس چه علائمی دارد؟
فرد مبتلا به سفلیس اولیه، به طور کلی یک زخم یا چندین زخم روی ناحیه اصلی عفونت دارد. این زخم ها معمولاً روی نواحی تناسلی یا اطراف آن، در اطراف مقعد یا در رکتوم و درون دهان یا اطراف آن رخ می دهند. این زخم ها معمولاً ( و نه همیشه) سفت، گرد و بدون درد هستند. علائم سفلیس ثانویه شامل راش پوستی، غدد لنفاوی متورم و تب می شود.
علائم و نشانه های سفلیس اولیه و ثانویه می توانند خفیف باشند و حتی ممکن است متوجه آنها نشوید. در طول مرحله نهفته، هیچ علامت و نشانه ای وجود ندارد. سفلیس درجه سوم با مشکلات شدیدی همراه است و معمولاً پزشک با کمک چندین آزمایش مختلف آن را تشخیص می دهد. این نوع سفلیس می تواند روی قلب، مغز یا دیگر اعضای بدن تأثیر بگذارد.

چگونه می توانم احتمال ابتلا به سفلیس را کاهش دهم؟
تنها راه جلوگیری از ابتلا به سفلیس یا دیگر بیماری های مقاربتی، عدم برقراری رابطه ی جنسی مقعدی، دهانی یا واژینال است. اگر شما از نظر جنسی فعال هستید، موارد زیر را برای کاهش احتمال ابتلا به سفلیس انجام دهید:
- برقراری رابطه ی طولانی مدت فقط با یک شریک جنسی که آزمایش سفلیس داده است و مبتلا نیست.
- استفاده از کاندوم های لاتکس در هر بار رابطه جنسی. کاندوم ها با جلوگیری از تماس با زخم، از انتقال سفلیس جلوگیری می کنند. گاهی اوقات زخم ها ممکن است در نقاطی باشند که با کاندوم پوشیده نمی شوند. تماس با این زخم ها می تواند سفلیس را انتقال دهد.

پزشک چگونه متوجه می شود که من مبتلا به سفلیس هستم؟
با پزشک خود در مورد پیشینه ی جنسی خود، راحت و صادقانه صحبت کنید و سؤال کنید آیا نیاز است برای سفلیس و بیماری های مقاربتی دیگر آزمایش دهید. پزشک ممکن است برای تشخیص سفلیس، آزمایش خون را توصیه کند. اما گاهی اوقات، پزشک می تواند با آزمایش مایع زخم سفلیس، این بیماری را تشخیص دهد. اگر شما یک مرد فعال از نظر جنسی هستید که با مرد مبتلا به HIV یا سفلیس رابطه جنسی برقرار کرده اید، شما نیز باید به طور منظم آزمایش سفلیس انجام دهید.

من تحت درمان قرار گرفته ام، آیا ممکن است دوباره به سفلیس مبتلا شوم؟
یک بار ابتلا به سفلیس، شما را در برابر ابتلای دوباره به سفلیس محافظت نمی کند. حتی پس از درمان موفق، هنوز هم ممکن است دوباره آلوده شوید. تنها تست های آزمایشگاه می توانند ابتلای شما به سفلیس را تأیید کنند. توصیه می شود برای اطمینان از موفقیت درمان، آزمایش مجدد انجام دهید. از آنجا که سفلیس می تواند بدون درد باشد و در واژن، مقعد، زیر پوست ختنه گاه یا درون دهان مخفی شود، ممکن است مشخص نباشد که شریک جنسی شما مبتلا به سفلیس است.
به جز در مواردی که بدانید تمام شرکای جنسی شما آزمایش و درمان شده اند، احتمال ابتلای مجدد از سوی شریک جنسی آلوده وجود دارد.
